Маргарита Попова: Участието ми в изборите не е на дневен ред

19:01, 30 юли 16 / Политика 25 869 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви във Варна, че нейно участие в президентските избори не стои на дневен ред. Тя обаче е благодарна на тези, които подкрепят работата й. „Не се отказвам от нито един човек, който изразява подкрепа, както в личен план за мен, така и за институцията“, каза още тя. За нея тази подкрепа е демонстрация на доверие и очакване, че президентската институция ще бъде на страната на българския народ, за защита на българския национален интерес. „Затова се радвам, когато хората свързват с добро моето име и президентската институция. Но за момента нищо не е на дневен ред, времето тече и бързо, и бавно“, допълни Маргарита Попова.

Въпрос дали бъдещият президент трябва да бъде надпартиен, за да стане обединител на нацията, тя коментира така: „В момента текат преговори в партийните структури. Всички преговори водят до укрепване на демокрацията. Нека да се договарят, нека да избират хора, нека да умуват, да внимават с номинациите. Важно е да укрепваме демокрацията. Уважавам всичко това, което се случва. Нека да не сме толкова претенциозни към гражданските и партийните структури. Виждате, започват да излизат номинации - все достойни хора. На всички се радвам“.

Вицепрезидентът присъства на закриването на тазгодишното издание на Международния балетен конкурс, което се проведе в Летния театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама