Борисов е най-одобряваният политик в България, Лютви Местан - в дъното на класацията

10:55, 30 авг 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов е с най-високия рейтинг сред политиците у нас. Той е одобряван от 46.7% от българите, сочат данните на „Маркет линкс” след направено проучване през месец август. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан заема последно място в политическата подредба.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова почти два пъти надхвърля електоралния потенциал на БСП, но недоверието към нея е преобладаващо. 

Позициите на председателя на АБВ Георги Първанов са се понижили с около 15 пункта за последните две години и новите резултати отчитат само 29.2% одобрение от хората срещу цели 60.5% неодобрение.

Лидерите на десните формации страдат от силен негативизъм. Две трети не одобряват Радан Кънев, но 15% имат позитивно отношение, става ясно още от проучването на „Маркет линкс”.

Ако парламентарните избори са днес, ГЕРБ би получила подкрепа от 23,7%, БСП – 13,1%, ДПС – 5,4%, ПФ – 5,2%, АБВ – 3,5%, РБ – 3,2%, а „Атака” – 2,4%.

ГЕРБ като управляваща партия с най-голяма електорална база е доста балансирана като положително и отрицателно отношение. Всички други партии са с превишаващо отрицателно отношение, а ДПС е с най-голямо неодобрение – 88,9%, следвани от ДОСТ с 83,8%.

Според избирателите най-важните качества за бъдещия президент на България са да мисли за народа, да е отговорен, честен, патриот и експерт. Ако кандидатът е достатъчно силна и разпознаваема личност и е жена, тя категорично може да бъде избрана, прогнозират социолозите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама