Над 234 милиона за пътя Кресна-Сандански

12:46, 30 авг 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строителният министър Лиляна Павлова извърши символична първа копка на новия ЛОТ-3 от АМ "Струма", свързващ Кресна и Сандански.

Тя пристигна на обекта, намиращ се близо до санданското село Микрево, където ще е бъдещия пътен възел "Струмяни".

Заедно с Павлова бе председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, народни представители, кметове. Водосвет отслужи Неврокопският митрополит Серафим.

Общата дължина на участъка е 23 километра.

Между Кресна и Сандански ще бъдат изградени 2 пътни възела - "Струмяни" и "Сандански", 25 големи съоръжения - мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка. Проектирани са надлез над ж. п. линията София – Кулата, 9 селскостопански подлези и надлези, 4 площадки за отдих, на които ще има и тоалетни, каза министър Павлова.

За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на „Интелигентни транспортни системи”. Те включват станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, за измерване на теглото на превозните средства и за метеорологично наблюдение.    

Новоизградената пътна инфраструктура ще повиши пътната безопасност и опазването на околната среда. Ще допринесе за развитието на икономиката на региона, за повишаване мобилността на работната сила и на конкурентоспособността на икономиката.

Изпълнител е Консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД.

Стойността на договора е 234 123 012 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама