„Училище за здраве – за деца, родители и учители“ ще се проведе в Албена

16:54, 30 авг 16 25 731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Училище за здраве – за деца, родители и учители" ще се проведе за четвърти път от 1 до 6 септември в к.к. Албена. Мероприятието е организирано от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, Българската академия на науките и изкуствата и комплекс Албена, под патронажа на Министъра на образованието и науката, съобщиха от курортния комплекс.

За 6 дни родители с децата си и учители ще преминат обучение за принципите на здравословния начин на живот – балансирано хранене, съчетано с физическа активност. По традиция, на всички участници в т.нар. „Училище за здраве – за деца, родители и учители" ще бъдат извършени най-модерни антропометрични измервания, касаещи индекса на телесна маса, мастната маса и риска от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет тип II.

Деца, родители и учители ще консумират сутрин, обед и вечер здравословна храна, включваща разнообразие от плодове и зеленчуци, млечни продукти и други полезни храни. Менюто се изготвя от водещи наши специалисти диетолози. Денят им ще започва със сутрешна гимнастика на плажа, плуване в морето и басейна и приятни разходки.

Целта на мероприятието е опитът на „Училището за здраве – за деца, родители и учители" да се мултиплицира, за да може това училище в к.к. Албена да бъде последвано от още много такива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама