Общинският съвет в Разград одобри промени в бюджета на общината

18:41, 30 авг 16 25 686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си изнесено заседание Общинският съвет в Разград одобри промени в бюджета на общината с 297 000 лева. Промяната се налага заради наложена финансова санкция по проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в центъра на Разград“ в размер на 293 840 лева. 

Постъпила е и докладна записка от директора на Регионален исторически музей – Разград във връзка с необходимостта от допълнително финансиране в размер на 3 160 лева за довършване на теренни археологически проучвания и теренна консервация на обект „Късноантична крепост Абритус”.

Необходимите средства за корекцията ще бъдат осигурени чрез промяна в стойностните показатели в приходната и разходната част на бюджета, каза кметът д-р Василев.

Според разчета със 100 000 лева ще бъде намален планът по параграф „Внесени ДДС и други данъци върху продажбите”, а със 103 160 лева планираните средства за разсрочено разплащане на ремонта на спортна зала „Абритус“. 37 000 лева по-малко ще бъдат заделени за издръжката на детски ясли и млечни кухни, 20 000 лева по-малко ще получи общинското предприятие „Разградлес” за осъществяване на дейността си до края на годината, а средствата за издръжката на общинското предприятие „Паркстрой” ще бъдат с 15 000 по-малко.

През 2016 година няма да бъде подменена част от дограмата в административната сградата на Община Разград. В резултат на това средствата за издръжка в дейност „Общинска администрация” ще бъдат намалени с 25 000 лева.

Общинският съвет одобри и бюджетната прогноза за периода 2017-2019 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Разград.

Съветниците гласуваха и извършени корекции по бюджета на общината през второто тримесечие на годината. През периода са получени19 дарения в размер на 21 292 лв., които се разходват според волята на дарителите. Извършени са осем корекции от резервирания бюджетен кредит за 21 926 лв. Издадени са 21 заповеди на кмета на Община Разград за корекции по параграфи, касаещи собствения бюджет на общината и бюджетите на второстепенните разпоредители с бюджет, които не работят по системата на делегираните бюджети и 24 заповеди на ръководителите на второстепенните разпоредители с бюджет, работещи по системата на делегираните бюджети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама