Данъчните правят ревизия на „Общински пазари”- Шумен

18:50, 30 авг 16 25 887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента Националната агенция по приходите (НАП) извършва ревизия в общинското дружество „Общински пазари”, съобщи назначеният  с решение на Общинския съвет ликвидатор Блага Ангелова.

Инспекцията е в резултат на подадено от нея уведомление към данъчните, че предстои ликвидация на дружеството. Проверката е започнала на 22 юли и трябва да приключи в двумесечен срок, тоест най-късно до 22 септември.  

Едва след това ще бъде задвижена същинската процедура по ликвидация на „Общински пазари” и с издаденото от НАП удостоверение, ще бъдат подадени документи в Агенцията по вписванията за прекратяване на дейността на дружеството, обясни Ангелова.

По думите й, ще бъде спазен гласуваният от Общинския съвет 8 - месечен срок за цялата процедура, но ако се наложи той може да бъде удължен.

„Не съм ходила на място в дружеството, защото все още не съм официално вписана като ликвидатор. Само по телефона говоря с инспекторката, която прави данъчната проверка, комуникирам и със зам.-кмета по икономическо развитие Росица Антонова”, допълни Ангелова.

Към момента дружество „Общински пазари” работи по същия начин, както досега. Тодор Тодоров все още e на длъжността управител. Договорът му ще бъде прекратен, когато излезе решението на Търговския регистър за заличаване на дейността на дружеството.

„Каквото са ми поискали – справки, анализи и други документи, съм го свършил. Оказа се, обаче, че не е проста работа да ликвидираш едно печелившо дружество”, каза Тодоров.

По думите му, това, което е искал да направи като шеф на предприятието е постигнато и пазарът има съвсем различен облик сега, в сравнение с преди 5-6 години.

Тодоров няма намерение да се кандидатира за директор на друга общинска фирма. „Не съм мислил какво ще правя в бъдеще. Може да се върна към частния си бизнес - хранителни стоки и обработка на месо. Работа има, стига на човек да му се работи”, допълни Тодоров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама