Обвиненият за палежа на тютюневите складове в Пловдив клошар иска на свобода

19:33, 30 авг 16 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд ще разгледа на 1 септември, четвъртък, жалбата на Любомир Данчев срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Любомир Данчев е обвинен за това, че на 20.08.2016 г. е запалил сграда, находяща се в гр. Пловдив, ул.„Екзарх Йосиф“ № 13, със значителна стойност, като пожарът се е разпрострял и върху други сгради и е представлявал опасност за живота на някого, запаленото имущество има историческа и художествена стойност и са последвали значителни вреди.

За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Припомняме, че окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов съобщи, че  при следствените дейности са открити подготвени предварително от Данчев дрехи, който си е бил намерил и нова "квартира".

Самият Данчев в разпитите пред прокурора след ареста не е отричал съпричастността си, допълвайки, че му се случва това за трети път, каза още Попов. Последните две жилища, които е обитавал също са запалени, показва проверката на пожарната.

Пред съдията по време на гледането на мярката за неотклонение обаче Данчев заяви, че е невинен, а адвокатите му го нарекоха „удобна жертва“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама