Корнелия Нинова крие ген. Радев зад Инициативен комитет, обяви Караянчева

20:16, 30 авг 16 / Политика 25 728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корнелия Нинова нека да си гледа своята партия, защото явно толкова ѝ стига куражът да се скрие зад инициативен комитет. Няма силите да поеме политическата отговорност, колкото и на смела да се прави.

Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева минути след края на заседанието на групата. Коментарът ѝ е във връзка с БСП, които по-рано днес съобщиха, че инициативен комитет ще издигне кандидатурата на ген. Румен Радев за президент.

Караянчева разкритикува и думите на Радан Кънев, че късното обявяване на кандидатурата на ГЕРБ е обида към избирателя. „Обявиха ли реформаторите, че не разбрахме? Това, което заявява Кънев, отдавна не го слушаме и не се интересуваме от неговите приказки, защото това е човек, който няма представа от реалната ситуация. Ние имаме своя кандидат. Той ще бъде обявен на 2 октомври. Нека другите партии да намерят най-добрия кандидат“, призова герберката.

В парламентарната група не е било обсъждано искането на БСП премиерът Бойко Борисов да обясни позицията си за миграцията пред депутатите.

Депутатът Валентин Радев посочи, че всичко по темата вече е било казано.

„Един балканец, какъвто е нашият премиер, отиде при Ердоган, отиде при Меркел и постави в центъра на внимание проблемите, които нас ни интересуват. Трябва да има дипломация“, посочи той и попита какво друго прави премиерът в момента освен това.

„Опитва се да бъде със силните около нас. Съседът никой не си го избира. 70 милиона в Турция. Говоря за 3 милиона в момента. Още 2 милиона се задавали. Представете си, ние имаме само 5 300 капацитет на Държавна агенция за бежанците. В съседна Гърция има 54 000 бежанци. Ако това ни се струпа тука, знаете ли какъв разговор ще водим ние? Въобще няма да питаме за Корнелия Нинова тогава“, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама