„Шпигел“: Туристи щурмуват България, курортите в Бургаско са най-популярни

20:27, 30 авг 16 25 749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опасенията от нови терористични атентати и политическа турболенция предизвикаха истинска туристическа буря. И докато държави като Турция, Египер и Тунис - доскоро популярни сред почиващите - отчитат значителен спад в сектора, то за Испания, Италия, Гърция и Португалия летният сезон достигна рекордно силни стойности. България, най-бедната държава от Европейския съюз, също се радва на необичайно висок интерес на туристите. Това коментира германското списание „Шпигел“, цитирано от агенция „Фокус“.

Благодарение на сигурното си положение и изгодните цени черноморската държава отбелязва истински щурм на чуждестранни туристи, пише немскоезичното издание. И допълва, че най-популярни сред почиващите са курортите в Бургаския залив, където се намира и четвъртият по големина град в България. Районът е любим предимно за младите хора, за които почивката в балканската страна излиза по-изгодна от тази в Ибиса. Алтернативата е Слънчев бряг, изобилстващ с клубове и дискотеки, в които цените на бирата и спиртните напитки са изключително ниски, в сравнение с другите европейски държави.

Туризмът е важен фактор в най-бедната държава - членка на Общността. Приходите от него за 2015 г. възлизат на 10,5 млрд. лева, а в бранша са заети 338 хил. души.

„Надявам се, че ще продължим с това темпо, така че да можем да постигнем най-успешната година за българския туризъм“, заявява българският министър на туризма Николина Ангелкова.

Съгласно официалните данни през 2015 г. България е била посетена от 7,1 млн. туристи. През първите шест месеца на текущата година вече има 3,1 млн. чужденци, които са дошли в балканската страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама