Баници с кестени и праз за царя в Симитли

16:28, 29 сеп 16 / Политика 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Симеон Сакскобургготски и кметът на Симитли Апостол Апостолов официално откриха изложбата „Духът на миналото в образи“. 

Кметът Апостолов не скри радостта си, че именно общината, която той ръководи, е домакин на културното мероприятие. 

Картините, представени в експозицията, са автентични неща за нашата страна и по-конкретно за община Симитли, включително виждате картина с кукер, който е един от символите на Симитли. Освен това изложбата е допълнена с характерни за този край етнографски елементи и носии, каза кметът Апостолов.   "С две думи искам само да кажа, че много се радвам, че успях да включа в програмата си посещение в община Симитли. Моето желание бе с присъствието си да насърча младите художници, най-вече защото ето такива картини от нашата си България, нещо което е много по-автентично, ме радват и всички ние трябва да подкрепим тази инициатива. Радост за мен бе и това че отново съм в Симитли, затова искам да благодаря за поканата на кмета на Симитли Апостол Апостолов и на Кристиян Ковачев", заяви Симеон Сакскобургготски.   

Бившият депутат от НДСВ Снежана Гроздилова, която и до днес е сред приближените на царя, дойде специално за изложбата и представянето на пътеводителя на Симитли.

Приятна изненада за госта бяха прекрасно подредените гозби, приготвящи се само в симитлийска община. Баници с кестени, баници с праз, чушки с извара и много красиви пити хляб и десерти бяха приготвили брежанските баби Катя и Райна.

Цар Симеон II присъства и на молебен за Божия закрила на българския народ  в храм „Рождество на Пресвета Богородица” в град Симитли.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама