В Русе протестираха срещу изграждането на емигрантски лагер в региона

19:27, 29 сеп 16 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около стотина русенци се събраха пред сградата на Община Русе за да протестират срещу евентуално изграждане на емигрантски лагер в региона. Протестът бе организиран в социалните мрежи от русенеца Мирослав Станчев.

Днес той отново заяви, че русенци не искат да "участват в игричките на политиците и не желаят хора с коренно различна култура и религия да се заселват в областта". Организирана е и подписка, събрала вече над 800 подписа, която ще бъде изпратена до Министерски съвет заедно със запитване за плановете на правителството. 

Станчев бе категоричен, че подобни центрове водят само до проблеми, престъпност, и даде пример с "хаоса в Западна Европа".



Темата с бежанските лагери излезе на дневен ред преди около седмица. Тогава депутатът проф. Любомир Владимиров от „Атака“ коментира, че е получил десетки запитвания от граждани на Русе и околните населени места, които са силно притеснени от „изказване на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което се проличават намерения на Министерство на вътрешните работи за създаване на нови пет или шест бежански центрове на територията на страната“.

Припомняме, че през 2014 г. след множество слухове и протести от Държавната агенция за бежанците отрекоха да има планове за бежански център в Русенско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама