Засилен интерес към Благотворителната вечер в подкрепа на реставрацията на Голямата базилика в Плиска

21:13, 29 сеп 16 25 1047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След стартиране на инициативата по организацията на Благотворителна вечер в подкрепа на реставрацията на Голямата базилика в Плиска в кампанията, чрез свои предмети за Благотворителния търг се включиха още Йорданка Христова и Маргарита Хранова, както и световния шампион в К1- Владимир Вълев- Питбула. Това съобщи организаторът на инициативата Ралица Тодорова от ГЕРБ.

Към благородната кауза са се присъединили и Радио "Шумен" и вестник "Шуменска заря", които са дарили антикварни предмети, свързани с медиите. Един от най-значимите предмети в търга ще бъде златният медал от Европейското първенство по вдигане на щанги в Унгария 1992 г. на олимпийския, световен и европейски шампион и настоящ треньор на Националния отбор на България - шуменеца Иван Иванов.

Изявеният спортист е дарил още и Купа за първо място от Барселона 1991 г., част от кръговете за световната купа. Сред останалите предмети има сценични аксесоари и тоалети на звезди от шоу бизнеса, лични вещи и талисмани, книги, както и редки албуми и плочи. Сред участниците в търга са две икони, дарени от шуменско семейство и две икони, предоставени от проф. Божидар Димитров.

Към момента закупените куверти за вечерта надминават 260 броя, като се очакват гости на събитието и в самия ден. Сред присъстващите на Благотворителната вечер ще бъдат депутати, областни управители от региона, кметове на общини и населени места, общински съветници, юристи, лекари, учители и преподаватели, общественици, представители на бизнеса, артисти и хора на изкуството.

Специални гости на вечерта ще бъдат Асен Масларски и Милица Божинова, като и група "Диана Експрес".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама