Двама мъже, осъдени за убийство, обжалват съдебно постановление

13:35, 30 окт 16 25 858 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже, осъдени за убийството на пастир край село Ясен, обжалват постановените им от Окръжния съд в Плевен присъди.

Въззивното наказателно дело е насрочено за 11,30 часа в Апелативен съд – Велико Търново утре. То е образувано по жалби от двамата подсъдими Яко М. и Мариян П.

Със своя присъда от 12 юли тази година съдът е признал двамата мъже за виновни в това, че на 7 декември 2015 г. в местността „Долни ливади” в землището на село Ясен, област Плевен, в съучастие помежду си, първо обрали Борис Н., а след това го удряли с ръце, крака и дървена бухалка. В резултат на това   последвала смъртта на пастира. По отношението на Яко М. деянието е извършено и в условие на опасен рецидив.

Плевенският съд е наложил наказание на Яко М. в размер на 17 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в затвор. Мариян е получил 15 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в затвор.

Със същата присъда, двамата са осъдени и да заплатят солидарно сумата от 100 000 лева на ищцата П. Р. Н. като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в резултат от престъплението, ведно със законната лихва от датата на извършване на деянието до оконачателното и изплащане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама