Деца залесиха опожарени гори

15:06, 30 окт 16 25 806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
600 фиданки от бял бор и 50 брезички засадиха ученици от четири училища в селата Гърмен, Дебрен, Огняново и Рибново върху опожарени горски площи на територията на „ДГС Гърмен”. 

Със залесяването край село Осиково в Западните Родопи бе поставено началото на новата екологична и образователна инициатива на Югозападното държавно предприятие "Растем заедно с нашата гора". Кампанията, която ще продължи в различни поделения на предприятието, е насочена към децата, а целта е да ги научим как се създава гора, да възпитаме в тях любов, отговорност и грижа към това богатство, каза зам.-директорът на ЮЗДП инж. Димитър Димитров.

Идеята е те да отгледат и да се грижат и  занапред за младите насаждения, които сега сами създават, а след време да са горди, че са оставили след себе си нещо, което е от значение не само за района.  Директорът на „ДГС Гърмен” инж. Марко Запрев благодари на организаторите и всички участници в благородното и полезно начинание.

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова също приветства и пожела успех на инициативата на ЮЗДП, която възпитава у подрастващите любов към природата и отговорност за умножаването и опазването на нейните богатства. 

"Югозападното държавно предприятие има традиции в работата с ученици и сме установили, че те имат сериозно отношение към горите. Децата гледат винаги с широко отворени очи, те са отворена книга, върху която ние трябва да пишем с много любов, коментира инж. Вера Станишева, началник отдел „Възобновяване на горите" в предприятието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама