Кръстиха площад на казанлъшки кмет

16:44, 30 окт 16 25 963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Площад в Казанлък ще носи името на Станчо Коев, бивш градоначалник на Града на розите.  

„Станчо Коев остава в паметта и сърцата на казанлъчани. Дълбока признателност и искрени благодарности на Кмета на 20-ти век на Казанлък Станчо Коев за богатото наследство, което завеща на казанлъчани и на градоначалниците след себе си!“ казва настоящият кмет Галина Стоянова в памет на своя предшественик, ръководил казанлъчани четири мандата.

Отбелязването на 90-годишнината от рождението на Почетния гражданин на Казанлък започна с откриване на негов барелеф и поднасяне на цветя пред дома му, на бул.„Александър Батенберг“№3 в града.

По-късно в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства бе открита фотоизложба за живота и дейността на почетния управленец.

В камерната зала на Дома на културата в Казанлък тържественото събрание за юбилея уважиха народният представител Нено Влайков, Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, градоначалници, предшествали и наследили кметския пост на Станчо Коев, негови колеги, близки и благодарни граждани.

Избираният два мандата кмет на община Казанлък Стефан Дамянов, председател на Инициативния комитет за честването припомни за размаха на прозорливия ръководител Станчо Коев и социалния и икономически подем, който регионът постига по време на неговото управление.

Николай Златанов официално връчи на Стефан Дамянов Решение №291 от последната сесия на Общинския съвет, с което площадът пред Дома на културата в Казанлък ще носи името на Станчо Коев.

Зрители от различни поколения видяха премиерата на кратък филм за живота и делото на големия казанлъшки кмет на миналото столетие „Станчо Коев – едно голямо сърце за Казанлък“.

Поредицата от възпоменателни мероприятия, в памет на Станчо Коев са организирани от Инициативен комитет за отбелязване на годишнината, с подкрепата на община Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама