Русенец настоя за реформи в целия ЕС на конфереция в Брюксел

17:44, 30 окт 16 / Политика 25 817 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 3-дневно посещение в Брюксел и в Европейския парламент, по покана на Европейската лява партия и на евродепутата от гръцката лява партия "СИРИЗА" - българката Костадинка Кунева, в рамките на международната Конференция за социалния дъмпинг, стълба на социалните права и борбата за тяхната защита,беше председателят на Общинския комитет - Русе на партия "Българската левица" - инж. Мариян Димитров. Това съобщи самият той за Topnovini.bg.

В Конференцията са участвали и евродепутатите от Европейската лява партия, както и членове на Европейския синдикат /ETUC/. Инж. Мариян Димитров се е включил двукратно в дискусията чрез изказвания в различните тематични блокове. В първото изказване е развил тезата, че хората в ЕС нямат нужда от реформиране на "общия пазар", а имат нужда от реформирането на целия ЕС.

 

"Хората имат нужда от такъв съюз, който от организация на корпорациите и олигархията, да се превърне в съюз на обикновените хора, на тези които произвеждат материалните блага в ЕС. За да постигнем това трябва да проявим изключителна степен на солидарност между всички леви и синдикатите. Такава солидарност, че като пламне пожара в Атина, искрите да достигат до Лисабон и Копенхаген, както и обратно", твърди още инж. Димитров.

 

След това той е защитил и необходимостта заедно с Финансовия пакт за стабилност Европейския съюз и Европейския парламент да приемат и Социален пакт за стабилност, който да изисква еднакъв механизъм за целия Европейски съюз при определяне на минималната заплата, минималната пенсия, минимални социални плащания и др. подобни, във всички страни от съюза.

 

И двете му изказвания са приети с видимо одобрение и ръкопляскания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама