Star Dance със специален приз за откритие на фестивала в Гюргево

18:02, 30 окт 16 / Култура 25 793 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Танцова формация Star Dance при НЧ "Христо Ботев" - Русе с ръководител и хореограф Антония Косева също взе участие в 4-тия международен фестивал "Cupa Dunarii" в Гюргево, Румъния организиран от "Millenium Art", стана ясно днес.

Тя се представи с 4 танца, първият от които нов "Can't Stop The Feeling". За него тя получи допълнителна награда. Другите 3 танца са вече показвани на сцена на годишния концерт на формация "Star Dance" на 4 юли 2016 година. За фестивала на "Millenium Art" обаче те бяха представени в обновен състав.

С танца "Вятър" формация "Star Dance" спечели 2-ро място във втора възрастова категория сред по-големите групи. За танца "Свобода" формацията спечели 3-то място при сериозна конкуренция от други състави, които се представиха на много високо ниво. Танцът беше показан в трета възрастова категория, малка група. В същата възраст, но в голяма група "Star Dance" се представи с финалният танц от концерта на 4 юли - "Буря". С подновен състав наполовина за танца, формацията спечели 2-ро място от общо 12 участника в категорията.

Фестивалът "Cupa Dunarii" Гюргево, Румъния е раздал на всеки участник медал за участие и спомен от събитието. Формация "Star Dance" се прибра в Русе и със една специална награда, а именно "Откритие на фестивала", което е поредно заслужено признание за Антония Косева и нейните възпитаници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама