Готвят промени в новата транспортна схема на Бургас

15:50, 29 ное 16 25 850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обмислят се промени в стартиралата в събота нова транспортна схема на Бургас. Това стана ясно от думите на директора на общинския превозвач Петко Драгнев, който говори на днешната сесия на Общинския съвет в града. Той обяви, че от дружеството анализират схемата и до края на тази седмица ще стане ясно какви ще са пълните промени.

Драгнев информира в аванс, че тролеите, които се използват от живеещите в жк „Меден рудник”, увеличават курсовете си от 7 на 9. С два допълнителни курса ще пътуват и автобусите Б1 и Б2. От утре се въвежда и нова автобусна линия с обозначение „Б Одрин“, за да се оптимизира транспортното обслужване на жителите от ж.к. "Меден рудник", работещи в Северна промишлена зона. Курсовете ще се изпълняват в работните дни сутрин и следобед.

Припомняме, че от днес е променен маршрутът на автобусна линия № 9, обслужваща жителите на комплекс „Меден рудник“. Тъй като тя е безплатна, председателят на бургаските социалисти Николай Тишев се усъмни, че кметът е направил това неправомерно, без да се поиска съгласието на Общинския съвет. Драгнев му отговори, че линия номер 9 е захранващ маршрут, който не може да се използва самостоятелно. Единствената й цел е да отведе пътникопотока от крайните райони на „Меден рудник“ до бързата автобусна линия. Той гарантира, че дружеството не търпи загуби от това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама