Пробация за търговки, продавали маркови дрехи менте

16:18, 29 ное 16 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две жени, стопанисвали магазини за дрехи в  центъра на Варна и в курорта Златни пясъци, бяха осъдени днес за престъпления против интелектуалната собственост. Варненският районен съд постанови 6 месеца пробация с първоначална периодичност два пъти седмично при двете задължителни мерки (регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител) за 40-годишната Д. Иванова. При проверка на 4 май миналата година е установено, че в магазина й в централната част на Варна се предлагат за продажба  дамски и мъжки  спортни екипи от марките “Адидас” и „Найк“, с пазарната стойност над 17 000 лева, без разрешение от притежателите на изключителните права за тях.

След постигнато споразумение друга собственичка на търговски обект в Златни пясъци  -  55-годишната  З. Хюсеинова, бе осъдена на 1 година пробация, също при двете задължителни пробационни мерки. В периода 3 юни – 1 септември миналата година, при продължавано престъпление, тя предлагала на щандове в магазина си множество дрехи от марките „Армани“, „Бос“, „Хилфигер“, „Клайн“, „Ла Кост“ и др., на обща стойност над 42 000 лева. Според експертизата знаците, поставени върху стоките, са били визуално сходни с регистрираните оригинални търговски марки и по този начин има вероятност за  объркване на потребителите.

Веществените доказателства, предмет на престъпленията против интелектуалната собственост, се отнемат в полза на държавата и следва да бъдат унищожени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама