Варна се рекламира с най-старото злато на международен конгрес

17:20, 29 ное 16 25 847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С уникалното си богатство - най-старото обработено злато в света, се представя Варна на Международния конгрес на световните цивилизиции и модерния туризъм, който се провежда в София. В работата на форума участва кметът Иван Портних, съобщиха от общинската пресслужба. Организатори на конгреса са Министерството на туризма и Световната организация по туризъм към ООН.

„Мащабността на събитието посочва важната роля на България в международния диалог в сферата на туризма“, подчерта при откриването на форума генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. В конгреса задочно се включи и Кармену Велла, еврокомисар по околна среда, морско дело и рибарство, който направи видеообръщение към делегатите и гостите. Той подчерта, че с помощта на иновациите могат да се открият още много възможности за развитието на съвременния туризъм. Поздравления към участниците отправиха премиерът в оставка Бойко Борисов и Николина Ангелкова, министър на туризма в оставка.

Сред гостите на форума са генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, йорданската принцеса Н. В. Дана Фирас, най-популярният египтолог в света д-р Захи Хауас и др. Конгресът, който ще продължи и утре, събра на едно място над 100 чуждестранни делегати, сред които дванадесет министри и заместник-министри на туризма и културата от цял свят, ръководители на туристически администрации, кметове и областни управители от страната. Очакванията на организаторите са, че по време на форума участниците ще обменят добри практики, ще търсят варианти за представяне на световните цивилизации чрез развитие на устойчив, модерен туризъм, както и възможности за ефективно партньорство, които да допринесат за запазване на  културното богатство и същевременно да създадат социално-икономически ползи за местните общности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама