В Попово са готови за зимата

18:21, 29 ное 16 25 904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 44 машини ще отговорят за почистване на републиканската и общинската пътна мрежа през зимния сезон в Попово. Представителите на двете снегопочистващи фирми изказаха пълната си готовност за посрещането на зимата. Оборудвана е наличната техника за работа при зимни условия, а също така са осигурени необходимите инертни материали и луга. 

Кметът на Попово Людмил Веселинов оглавява щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия. В състава му влизат още 11 души – представители на общинска администрация, на снегопочистващите фирми, ръководители на структурите Пожарна, Полиция, болница, ВиК и „Енерго -Про“.

През изминалите години трудности при снегопочистването са срещани най-вече заради неправилно паркирани автомобили. В тази връзка от щаба планират поставянето на допълнителни знаци на проблемните улици.

Друг основен проблем при снеговалеж е почистването на тротоарите по основните улици в града. Тази година от щаба предвиждат да се използва малогабаритна техника за почистване на основните тротоари в Попово по посока болница – автогара, училища, детски градини, централна градска част и тези към кварталите. 

Въпреки това от общинска администрация призовават гражданите при снеговалеж да почистват междублоковите пространства, прилежащите им територии и тротоари пред и около домовете си, за да се осигури нормалното предвижване на пешеходците. Готови за предстоящия зимен сезон са и останалите местни структури, чиито представители бяха на заседанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама