Въвеждат почасово и самостоятелно обучение в детските градини в Добрич

19:38, 29 ное 16 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на Община Добрич прие на заседанието си днес Общинският съвет.  Документът въвежда почасово и самостоятелно обучение на децата в детските градини. Двете нови форми ще се осъществяват за отделни деца в групите за целодневна или полудневна организация, при заявено желание на родителите. От 1 март до 30 април е срокът за подаване на заявления за приемане на деца, навършващи 3 години в годината за прием в първа възрастова група. Списъкът на приетите деца се изнася до 5 май, а записването е от 5 до 15 май. Незаписаните в този срок деца автоматично отпадат от списъка на приетите и губят входящия номер, с който са участвали в класирането.

Сред основанията, които дават предимство при приемането в детска градина, са адресната регистрация на родителите в района на детското заведение, деца на родители студенти, деца със заболявания или от семейства с родител в инвалидност, както и за деца близнаци, деца без родители или от специализирани институции.

Съветниците приеха и промени в размера на таксите – месечната такса за детските градини се индексира с инфлационния индекс и от 52,63 лв. става 54,21 лв. Таксата за полудневно обучение е 40,66 лв, за месец. Добавя се и нова ал.4 със следното съдържание: „Посещението на децата от трета и четвърта подготвителна възрастова група в детските градини може да бъде прекъсвано с писмено заявление от родителя/настойника в рамките на общо 10 работни дни в учебно време (от 15 септември до 31 май на следващата календарна година), като за това време не се заплаща такса”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама