Как да подредим празничната маса?
12:05, 24 дек 16
25
630
Шрифт:
Добрата домакиня знае, че подредената маса увеличава апетита. „При разхвърляни прибори и замърсена покривка храната, макар и вкусно приготвена, се приема без апетит . Важно е да се знае, че масата трябва да бъде добре нивелирана , за не създава неудобство по време на хранене. След като се поставят покривката и украсите се подреждат приборите“, казва управителката на пловдивско заведения Петя Симеонова.
Чашите се подбират в зависимост от напитките, които ще се консумират. „Задължително е да има свободно място, за да е удобно на хората около масата. Когато има много прибори те пречат . Ножът и лъжицата се поставят от дясната страта , а от лявата вилицата, тъй като през време на храненето ножът се държи с дясната ръка“, допълва Симеонова.
Не е задължително да бъдат през цялото време на мясата, а само когато има сервиране в плата. Професионалистите са категорични , че добре подредената трапеза за Бъдни вечер е едно от най-сигурно средство да се направи един незабравим празник за семейството.
Добави коментар