Кметът на Каспичан откри паметна плоча по повод успешно проведения референдум от жителите на общината

12:56, 29 дек 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 28.12.2016 г. от 16.00 часа г-жа Милена Недева – Кмет на община Каспичан официално откри паметна плоча по повод успешно проведения на 19.10.2014 г. референдум от жителите на община Каспичан.

На 19 октомври 2014 г. каспичанци гласуваха за първи път на местен референдум на екологична тема. Въпросът, на който отговориха жителите на Каспичан е: "Да се забрани ли изграждането и експлоатацията на инсталации за изгаряне на отпадъци на територията на град Каспичан?". За целта, бяха отворени 6 избирателни секции – 4 в града, една в квартал "Калугерица" и една подвижна. Резултатите от допитването показват, че в него са участвали 1730 човека, имащи право на глас, от които 1708 са подкрепили забраната за изграждането на инсинератор за изгаряне на отпадъци.

По предложение на Неформално сдружение „Клуб за пряка демокрация” гр. Каспичан, Общински съвет Каспичан взе решение за поставяне на паметна плоча, за увековечаване на събитието. Паметната плоча е разположена до сградата на община Каспичан, изработена е от гранит и съдържа следния текст: „19.10.2014 Успешно проведен референдум от жителите на град Каспичан на екологична тема”. На събитието присъстваха граждани, гости на града, служители на общинска администрация и членове на инициативният комитет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама