До 8 години затвор чакат Тодор от Добрич, обвинен за убийството на майка си

17:31, 30 дек 16 25 1200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинителният акт за убийството на 53-годишната Руска Димитрова от Добрич, за което подсъдим е нейният син Тодор, е внесен в съда. Окръжната прокуратура е повдигнала срещу 27-годишния й син обвинение за убийство по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, Тодор може да получи присъда от 2 до 8 години затвор.

Майката на Тодор, 53-годишната Руска Димитрова, бе обявена за общодържавно издирване в края на април миналата година, след като съпругът й съобщил в полицията, че жена му е изчезнала от дома си. Тялото й бе намерено осем месеца по-късно от мъжа й, който слязъл в канала на гаража, за да вземе дърва за огрев. В края на януари тази година прокуратурата привлече Тодор като обвиняем за смъртта на майка си и с определение на съда в Добрич го задържа под стража.

По време на разследването е бил извършен следствен експеримент и очна ставка между Тодор и баща му, за когото има данни, че е осъществявал системен психически и физически тормоз върху жена си и сина си. Тодор, за когото съдебно-психиатрична експертиза е установила лека умствена изостаналост е направил пълни самопризнания. Признал е вината си, дал е подробни обяснения за семейната трагедия и за обстоятелствата, довели до нелепата смърт на майка му Руска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама