Румен Радев се срещна с председателя на ЕС Доналд Туск

17:06, 30 яну 17 / Политика 25 849 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Румен Радев пристигна за срещата си с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. За това бе съобщено в профила на държавния глава в Туитър, където бе публикувано и видео от срещата. 

На кадрите се вижда как Туск посреща Радев. Двамата се ръкуват и си разменят приветствени реплики, след което се отправят към залата за срещата, пише Епицентър.

Президентът Румен Радев е на двудневно работно посещение в Брюксел. Това е първото задгранично пътуване на държавния глава след встъпването му в длъжност по-рано този месец. 

Днес държавният глава ще се срещне още с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. 

Утре Румен Радев глава ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а по-късно ще посети офисите на българската делегация в централата на алианса и ще се срещне с нейните членове. В рамките на визитата президентът Радев ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа /SHAPE/ в град Монс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама