С обновена визия ще посрещне посетителите тази година зоната „Вкусове от Италия“, която за 13 пореден път се провежда по време на международните специализирани изложения „Винария“ и „Фудтех“. „Не само щандът на италианското участие ще бъде със съвременен облик, който е в синхрон с Града на виното в 11-та палата на панаирния комплекс. Посетителите ще могат да се запознаят с продукти на нови изложители, които за първи път се представят в България“, каза организаторът на „Вкусове от Италия“ Джузепе Аккардо.
За първи път ще могат да се дегустират салами и прошуто от черно прасе от район Неброди, както и поркета по традиционна римска рецепта. На италианските щандове ще могат да се видят още сирена, рикота (извара) от биволско мляко, сицилиански каноли, бадемови сладки, зеленчукови пастети, маслинени пасти, маслини, конфитюри, сосове, екстра върджин зехтин, солена и сладка шам фъстъкови пасти, тестени сладкарски изделия, широка гама вина от Италия, био вино, ликьорни вина, Марсала и други изкушения. На зоната посетителите ще се запознаят с незалепващи тигани, изработени от вулканична сплав, както и с възможностите за услуги за транспорт и логистика до и от Италия.
За 13 пореден път партньор на „Вкусове от Италия“ е Университетът по хранителни технологии – Пловдив. Изложението ще бъде открито от италианския посланик Н.Пр. д-р Стефано Балди, предвождащ делегация от посолството на Италия, почетния консул на Италия д-р Джузепе Де Франческо и ректора на УХТ проф. дтн инж. Кольо Динков в сряда, 22 февруари, в 11 палата на Международен панаир Пловдив.
Добави коментар