Старозагорски полицаи разследват телефонни измами

17:33, 27 фев 17 25 738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 24 февруари на територията на с. Камен, област Велико Търново, от полицаи на областните дирекции в Стара Загора и Велико Търново и служители на Главна дирекция „Национална полиция” София, e проведена специализирана полицейска операция за установяване и задържане на лица, съпричастни към извършването на телефонни измами.

Извършени са претърсване и изземване на три адреса, обитавани от А. А., на 37 г., М. В. на 37 г. и И. И. на 21 г., тримата от с. Камен, община Стражица. Намерени са и са иззети 17 мобилни телефона, 16 SIM карти, сумите от 3600 лв., 70 румънски леи, пластики от SIM карти, златни бижута и др.

А. А., М. В. и И. И. са задържани за срок до 24 часа. В хода на операцията в ОДМВР Велико Търново са задържани и пребиваващите временно в къща в с. Камен  - М. М., на 26 г. и Н. Н., на 37 г. от град Ветово, област Русе.

При проведеното разследване от старозагорски полицаи е установено, че И. И. от с. Камен е извършител на телефонна измама на 14.10.2016 г., при която от възрастна жена в Стара Загора е отнета сумата 10 500 лв., и за която във Второ районно полицейско управление в Стара Загора е образувано досъдебно производство. И.И. е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Работата по установяване и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава, допълниха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама