До септември приключва ремонтът на детската клиника в „Пирогов“

17:41, 27 фев 17 25 799 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

Завеждащият Клиниката по детска травматология в болница "Пирогов" Атанас Кацаров е подал заявление за напускане,потвърди на пресконференция директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Сред мотивите за напускането си, д-р Кацаров посочва решението на ръководството да раздели клиниката на различни етажи в болницата, което според него значително би затруднило работата и би застрашило здравето на пациентите.

Във връзка с това, директорът на „Пирогов“ уточни, че ремонтът, започнал през април миналата година, струва 200 хиляди лева и е финансиран от Министерство на здравеопазването. Той добави още, че предстои ремонт и на други детски клиники, а капацитетът на клиниката по травматология е 20 легла.

Налага се за времето на ремонта те да бъдат разпределени в други клиники.

Професор Балтов обаче увери, че след приключването на ремонтните дейности, всички легла ще бъдат върнати в клиниката по травматология.

Според проф. Деян Енчев, завеждащ Травматологично-ортопедичния комплекс, лекарите там отдавна мечтаят да се направят тези ремонти, като той беше категоричен, че те ще приключат до месец септември и детската клиника по травматология няма да бъде разпръсквана по различни етажи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама