Професор Асен Балтов бе вписан днес като изпълнителен директор на „Пирогов“

17:43, 27 фев 17 / Политика 25 960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенцията по вписванията официално вписа днес новия изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов. Това съобщи БГНЕС. Заявлението за вписването му беше подадено на 22 февруари и към него бе прикрепена цялата документация, изисквана от Търговския закон, Закона за лечебните заведения, Правилника за управление на търговските дружества с държавно участие и Наредба 9, касаеща придобитата квалификация по здравен мениджмънт.

Проф. Балтов е получил такава квалификация преди влизането в сила на Параграф 3 от ПЗР на Наредба 9/26.06.2000 г. Той е преминал обучение, организирано от Министерството на здравеопазването, включващо хорариум от 240 учебни часа с придобити умения в областта на болничното управление и болничните информационни системи. Тъй като през 2010 година към Наредбата са добавени нови текстове, Агенцията по вписванията първоначално не е взела предвид редакцията на Параграф 3 към датата, на която проф. Асен Балтов е придобил своята квалификация.

След изясняването на фактите и удостоверяването на всички документи, Агенцията вписа професор Балтов като изпълнителен директор на „Пирогов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама