Тръмп предлага увеличение на разходите за отбрана с 54 млрд. долара

17:53, 27 фев 17 / Политика 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп предложи разходите за отбрана на САЩ да бъдат увеличени с 54 млрд. долара. То ще е за сметка на международната помощ и други разходи, които не са свързани със сигурността. Това информира АПФ, цитирано от БГНЕС.

Новият бюджет, определен от държавния глава като насочен към „обществената защита и националната сигурност“ представлява увеличение с близо 10% на разходите за отбрана, заяви пожелал анонимност представител на Белия дом.

Предложението, което трябва да бъде гласувано от конгреса, ще има и „съответното намаление на разходите извън сектора на отбраната с 54 млрд.“, посочи той, допълвайки, че „повечето федерални агенции ще имат съкращения“.

По-рано днес по време на среща с губернатори в Белия дом държавният глава обеща историческо увеличение на разходите на САЩ за отбрана.

„Този бюджет следва моето обещание за пазенето на Америка сигурна“, каза той.

Коментарите му идват ден преди да произнесе реч пред съвместно заседание на Конгреса – важно събитие, което очертава дневния ред на новия президент. Според съобщения на в. „Ню Йорк таймс“ в понеделник Тръмп ще инструктира правителствените агенции да очертаят бюджетите си, включващи сериозни съкращения във вътрешните разходи. Президентът ще се нуждае от тях, за да може да плати за подсилването на армията и за запазването на пенсионните и здравните застраховки на по-възрастните американци, както гласеше предизборната му кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама