Задържаха под стража обвинен за разпространение на дрога в Сливен

18:34, 27 фев 17 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът задържа под стража в Сливен Огнян И. Мъжът е обвинен за това, че на 24 февруари 2017г. в Сливен, без надлежно разрешително, държал високорисково наркотично вещество (канабис) с цел разпространение.

Огнян И. е арестуван след проведена рутинна полицейска проверка, като в него са открити 30 бр. станиолови пакетчета с неправилна форма с размери 2х1см, като във всяко едно от тях е установено наличие на суха зелена листна маса.

На същата дата, в случай на неотложност, е предприето претърсване и изземване в жилище, обитавано от близки на обвиняемия, при което са открити още 20 бр. станиолови пакетчета с неправилна форма с размери 2х1 см, като във всяко едно от тях е установено наличие на суха зелена листна маса.

При направения полеви тест зелената листна маса е реагирала на „канабис“.

За престъплението, предмет на повдигнатото обвинение, се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Според прокурора,  налице е обосновано предположение, че Огнян И. е извършил престъплението, в което е обвинен. Огнян И. е осъждан многократно , като през м.ноември 2015год. е освободен от затвора, след като е изтърпял последното си наказание „лишаване от свобода“ в размер на седем месеца.  

Престъплението, което е извършил обвиняемият, а така също и обремененото му съдебно минало, го характеризира като личност със завишена степен на обществена опасност. Обвиняемият не работи. Срещу него са образувани и други наказателни производства за извършени тежки умишлени престъпления. Прокурорът е категоричен, че е  налице реална опасност същият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на представителят на държавното обвинение.

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама