Общинският съвет по наркотични вещества в Разград отчете работата си през 2016 година

18:39, 27 фев 17 25 823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Годишен отчет за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества (ОбСНВв Разград и Превантивно – Информационния център към него през 2016 г. бе представен днес на заседание на съвета. Срещата бе водена от зам.-кмета Ердинч Хасанов, който е председател на Общинския съвет по наркотични вещества, а отчетът представи секретарят на съвета Станислава Петрова, съобщиха от общинския пресцентър.

Работата на съвета е насочена към реализиране на образователни кампании и изработване на информационни материали, целящи разясняването на видовете психоактивни вещества, вредата и последиците от тяхната употреба. Целта на тези кампании е не само да се повиши информираността на учениците за въздействието на наркотичните вещества, но и да се моделира тяхното здравословно поведение за в бъдеще, посочват от общината.

Осъществяването на превантивните кампании и дейностите са в резултат на съвместните усилия на държавни, общински и неправителствени организации.

ОбСНВ активно си сътрудничи с ръководствата на МКБППМН, Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция на МВР, отделите „Образование” и „Здравеопазване” към община Разград, местни медии и др.

През 2016 година специалистите са провели различни прояви, като в дейностите са били обхванати близо 1 800 деца от 11 училища. Акцент в работата с децата от първи до четвърти клас е била превенцията на тютюнопушенето. Дейностите включвали презентация, подходяща за възрастта на децата и филм за пасивното тютюнопушене и демонстрации с пушещата кукла Сю.

Работата с учениците от 5 до 7 клас е била насочена към борбата със злоупотребата с тютюн, алкохол, енергийни напитки и наркотични вещества, а с тези от 8 до 12 клас -  превенция на злоупотребата с алкохол, наркотични вещества и дизайнерски дроги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама