В Пловдив не вдигат джипове, Община няма достатъчно здрави паяци

16:42, 30 мар 17 25 862 Шрифт:
Автор:

2 нови паяка за ” за репатриране на моторни превозни средства на стойност 490 хиляди лева за ще бъдат закупени от Община Пловдив. В настоящия момент Община Пловдив разполага с 3 паяка. Оказва се обаче, че само единия може да вдига тежки автомобили като джиповете. "Често ни питат за тези джипове.. защо не ги вдигаме. Само с един паяк е трудно, а той и често е развален", каза кметът Иван Тотев.

Сумата за новите специализирани автомобили ще бъде като дългосрочен дълг, който администрацията ще поеме. Кметът Иван Тотев уточни, че в края на 2015 година са купени 2 стари паяка "втора употреба" за близо 50 хиляди лева. Те са били собственост на частна фирма, с която Община Пловдив приключи договор за репатриране на автомобилите.

Според изработения план Община Пловдив трябва да стане собственик на общо 4 паяка. Идеята е един от тях да работи като дежурен в събота и неделя, защото проблемът с паркирането в града е огромен.  "Преди 2 дни имахме разговор със зам.-кметът Георги Маринов. В седмицата по един път ще се правят акции на различни места в града, за да знаят хората, че има постоянен контрол. Вече има зони, които общинските служители,  са набелязали и ще обикалят регулярно. Примерно –бул "Васил Априлов", улица "Любен Каравелов", района около МОЛ-а", допълни Тотев.

Кметът е категоричен, че няма да се позволи безразборно паркиране на новоремонтирания бул "Руски". Обмисля се и въвеждане на синя зона на бул. "Христо Ботев". Тотев съобщи, че тази година не се предвижда увеличение на таксата за синя зона. В момента тя е 1.50 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама