Осъдиха мъж нападнал седем възрастни жени в Стара Загора

17:16, 30 мар 17 25 928 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура  Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Кирил Д., на 44 г.,  информираха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Той е обвинен за това, че в условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи от владението на седем лица,  като е употребил за това сила.

Районен съд  Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, като на Кирил Д. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от четири години.  

Кирил Д. бил безработен и живеел в Нова Загора. Под предлог, че работи почасово в частни фирми, той често пътувал до  Стара Загора. В периода 4 януари 2015 г. до 23 юни 2015 г. на различни места в град Стара Загора, Кирил Д. извършил множеството деяния, насочени спрямо възрастни и болни жени, които нападал, удрял с юмруци, събарял по земята, с цел отнемане на ценности - пари и златни накити, всичко на общо на стойност 4 937 лева.

Непосредствено след грабежите Кирил Д. посещавал различни заложни къщи или ателиета за изработване на бижута и продавал отнетите златни накити. На делото той  се е признал за виновен.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама