Конференция с внимание към цифровата трансформация на индустрията

20:12, 30 мар 17 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 31 март 2017 г. в “София тех парк” Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия организират международна конференция на тема "Индустрия 4.0 - Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика“. Това информира БГНЕС.

Конференцията ще насочи общественото внимание към цифровата трансформация на индустрията и ролята на новите технологии за повишаване на производителността и конкурентоспособността на българската икономика, съобщиха от МИ.

Ключови технологични тенденции ще бъдат представени от ръководствата на „Сименс Австрия“ и „САП Германия“, както и немската платформа „Индустрия 4.0“. Ще бъдат идентифицирани и добри практики от български производствени предприятия, внедрили модерни дигитални технологии.

Предвиден е и дискусионен панел за възможностите за подкрепа и финансиране на проекти в тази област, както и кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред интегриране на ИКТ сектора с индустриалните предприятия и научните организации.

Проявата се организира по проект BG16RFOP002-2.003-0002 „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи“.

Министър Теодор Седларски ще открие Международна конференция Конференцията е бъде открита от г-жа Малина Крумова, Заместник министър-председател по европейските фондове, проф. Николай Денков, Министър на образованието и науката и доц. Теодор Седларски, Министър на икономиката.

Ще вземат участие още представители на Генерална дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ и Генерална дирекция „Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество“ на Европейската комисия, които ще представят европейските стратегии и инициативи в областта на дигитализацията на индустрията, както и експерти от ресорните министерства на Германия, Естония и Австрия, които ще споделят опит и добри практики от разработването и прилагането на политики за насърчаване на дигитализацията на икономиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама