Над 45 български изби се представят на фестивала „Вино и храна“

07:00, 19 апр 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 април във Варна започва петото издание на фестивала „Вино и храна“. Посетителите му ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина и кулинарни специалитети, уиски от Шотландия, Ирландия и САЩ, суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и куп други изкушения.

Фестивалът ще продължи до 23 април и ще демонстрира уменията на шеф-готвачи, както и продуктите на над 45 български изби, вносители на вино от цял свят и производители на регионални храни. Програмата предвижда и запознаване със здравословното хранене на българина през вековете.

Домакин на фестивала ще бъде сградата на „Оркид хилс“ на бул. „Осми Приморски полк“ 115. На място топготвачи ще приготвят вкуснотии за посетителите, а екип от професионални бармани ще бърка впечатляващи коктейли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама