В състезанието „Готвач на България“ участиниците преминаха през два кръга-индивидуално участие по предварително заявена рецепта и„Черна Кутия”, в който участват само първите 10 индивидуални състезатели, набрали максимален брой точки. В първия етап състезателите притотвяха двустепенно меню на тема “Пролет”. Менюто трябваше да включва: Ризото „ПРИМАВЕРА” като топло предястие, което е вегетарианско ястие с участие на млечни продукти БЕЗ месо или риба. За топлото основно заешкото месо с пролетни зеленчуци беше задължително. Всеки участник имаше точно на два часа , за да приготви ястията си.
Във втория кръг по регламент организаторите предоставят кутии с продукти, съдържащи абсолютно еднакъв асортимент и количество продукти, създавайки равни условия за всички участници. Съдържанието на кутиите беше известно единствено на организаторите. Този път готвачите имат само 60 минути за приготвянето на предястие и основно ястие.
„Освен вкусовите качества, презентацията и сервирането журито следи за почистване на работното място и за правилния и професионален начин на готвене, придружен с модерни технологии“, обясни Шеф Таньо Шишков.
Не се позволяваше внасянето на заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта. Не беше разрешена никаква предварителна подготовка освен измиване и обелване на плодовете и зеленчуците.
Добави коментар