Училище „Св. Кл. Охридски“ от Добрич с представителна изложба в Министерство на образованието

15:58, 29 апр 17 25 1132 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Училището по изкуствата в Добрич подреди представителна изложба в Министерството на образованието и науката. Тя бе открита от заместник-министъра Мария Гайдарова и главния експерт по изобразително изкуство Галя Георгиева.

Снимка: СУ „Св. Кл. Охридски“

„Повече от 20 години в училище Охридски професионално се преподават приложни и изящни изкуства, графичен дизайн и история на изкуствотo. Много възпитаници вече се обучават в престижни университети в България и чужбина и ни радват с успехите и постиженията си. Част от тях на свой ред стават преподаватели – знак за приемственост и повод за гордост“, сподели директорът на учебното заведение Маргарита Манева. Тя посочи, че изложбата е отговорно подготвяна цяла година и е изключителен шанс за учениците от 9, 10, 11 и 12 клас да споделят таланта, майсторството и уменията си. „Като поздрав за всички ни са радостните и слънчеви творби на най – малките ни ученици“, добави тя.

Експонирани са 50 платна с размер 50/70 см. Подбрани са рисунки и проекти на повече от 30 автори. Представени са почти всички изучавани дисциплини – живопис, графика, графичен дизайн. Показаните творби са от текущата учебна година. Част от работите са създадени по време на пленери, проведени с учениците извън Добрич. Плакатите, логата и илюстрациите са дело на учениците със специалност „Графичен дизайн“ и са свързани с реални и международни проекти и задачи, по които работи училището. Експонатите се отличават с професионализъм, задълбочено познаване материята на съответната дисциплина и с неподправения и свеж поглед на младостта, каза още Манева. Тя подчерта, че това е поредното гостуване на училището по изкуствата в Добрич на Министерството на образованието и науката.

Снимка: СУ „Св. Кл. Охридски“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама