6500 лева събраха Галин и талантите на Добрич, за да живее Дани

23:52, 29 апр 17 25 1380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Искам само да остана жива и да си гледам децата. Нищо друго не искам”, сподели през сълзи си 40-годишната майка на две дъщери Йорданка Петкова. Тя благодари на всички, препълнили тази вечер най-голямата концертна зала в Добрич, за да помогнат да се сбъдне мечтата й и тя да се пребори с коварната болест. 

Звездата на „Пайнер” Галин и младите таланти на Добрич се обединиха в благотворителния концерт „Живот и усмивка за Дани”.

Снимка: Topnovini.bg

"Живеем в уникална държава, в която народът, колкото и беден да е, заделя в нямането си, за да помогне на хора в беда, защото държавата е абдикирала", сподели водещият на концерта актьорът Красимир Демиров, който от 12 години е приятел с Дани и трудно сдържаше сълзите си.

На 8 май майката на две дъщери Йорданка Петкова трябва да замине за Испания, където ще се лекува в клиника. До момента в нейната сметка има преведени 13 000 лева, от които тя е използвала 2113 лева за прегледи във връзка с лечението й. Необходимата сума е 25 000 евро, сума, която някои у нас дават само за една вечеря, а в случая тя може да спаси човешки живот, сподели Красимир Демиров.

Снимка: Topnovini.bg

До момента в нейната сметка има преведени 13 000 лева, от които тя е използвала 2113 лева за прегледи във връзка с лечението й. Необходимата сума е 25 000 евро, сума, която някои у нас дават само за една вечеря, а в случая тя може да спаси човешки живот, сподели Красимир Демиров.

Снимка: Topmovini.bg

Дани благодаря на всеки, дошъл на благотворителния концерт. В него участваха прекрасните вокални изпълнители на арт-център „Палитра”, СУ „Св. Кл. Охридски” и студио „Сарандев”, както и невероятните танцьори от спортен клуб „Алексия” и от формациите по класически и съвременен балет  на арт-център „Палитра”.

Снимка: Topnovini.bg

„Благодаря за добрината. Крайно време е управниците ни да започнат да се грижат и за хората, а не само ние като изпълнители да пеем и да се чудим как да помагаме. Ние като общество трябва да изискваме това”, сподели и звездата на вечерта – изпълнителят на „Пайнер” Галин.

Снимка: Topnovini.bg

Самият той е от Добрич и възпитаник на училището по изкуствата СУ „Св. Кл. Охридски”.

Снимка: Topnovini.bg

След като с изпълненията си екзалтира публиката, Галин сподели своята увереност, че Дани ще бъде добре и благодари на всички, дали своя принос, за да може Дани да живее.

Снимка: Topnovini.bg

Дани е на 40 години. Майка на две прекрасни дъщери, прекрасен човек и приятел. Миналата година е диагностицирана със злокачествен карцином на млечната жлеза. Изплашена от диагнозата и страха да не остави своите прекрасни дъщери сами, Дани решава да се бори. Подлага се на операция, при която отстраняват цялата гърда. Преминава 8 тежки химиотерапии, 25 лъчетерапии и само 10 дни по-късно, се установява рецидив. Предстои й лечение в Испания, за което са нужни 25 000 евро, които са непосилни за семейството.

Снимка: Topnovini.bg

Желаещите да помогнат, могат да го направят чрез банкова сметка - Societe Generale Expressbank
BG52 TTBB 9400 1509 0025 51
титуляр - Йорданка Атанасова Петкова

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама