Третото издание на най-масовото събитие за винен и гурме туризъм в страната - фестивалът Дефиле „Вино и гурме” се провежда традиционна през първия уикенд на месец май в град Пловдив. И тази година, организаторите от Съвет по туризъм – Пловдив са подготвили поредица от дегустации на водещи български винопроизводители в съчетания с висша кулинария, съпроводени с лекции, както и с богата културна програма.
Посетителите на събитието ще могат да се насладят на рекорден брой комбинации на вино и гурме – над 300 вида от кулинарните изкушения в съчетание с над 50 вида вина на 19 водещи винопроизводители от цялата страна. Всеки желаещ за дегустация може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Кулинарните изкушения се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв.
Официалното откриване на Дефиле „Вино и гурме“ е в събота, 6-ти май, от 12 часа в подножието на Стария град – на ул. Съборна 2-4 с участието на Духовия оркестър на Пловдив. Тогава специално за именниците от 13 часа на Лапидариума ще се танцува традиционното Гергьовско хоро.
В дните на Дефилето, 6–ти и 7-ми май, на територията на Стария град ще върви и съпътстваща програма. Тя включва кулинарни работилници, на които всеки гост ще може да готви заедно с петима от най-атрактивните пловдивски Шеф готвачи. Част от програмата е и изложба на картини.
Добави коментар