От пелмени до сельодка в Деня на руската кухня в Пловдив

13:29, 13 май 17 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е Денят на руската кухня в рамките на Панаира на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела“.

От 18 часа са специалните дегустации, по време на които ще звучат в изпълнения на живо руски народни песни.

Руската кулинария се отличава с разнообразни предястия. Едно от най-характерните е салата “винегрет”. Името на ястието идва от френския сос, който се използва като дресинг за салати в много страни в Европа.  Гостите на “руската трапеза” тази вечер ще могат да опитат истински “винегрет”, който традиционно се приготвя от цвекло, картофи, моркови, лук и кисели краставички. За всички посетители дамите от руската общност в Пловдив са включили още в менюто пирожки, пелмени с месо и картофи, сандвичи със сельодка  и , разбира се, оригинална руска салата “Оливие”. Традиционният квас и сланинката също са задължителна част от всяка руска кулинарна вечер.

Денят на руската  кухня се организира от г-жа Олга Атанасова, представител на руската общност във Фондация “Заедно”, по чиято идея се реализира проектът, с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Гласувайте за най-вкусното според вас ястие тази вечер и участвайте в томболата, от която може да спечелите покана за Гала вечерта на 16 май в Дома на етносите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама