Продължава делото за престъпление по служба срещу бивш областен управител на Добрич

18:01, 30 май 17 25 1037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Окръжния съд в Добрич днес продължи наказателното дело за престъпление по служба срещу бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, съобщи пресцентърът на съда.

Хаджиев заемаше поста от 2005 до 2008 година.

Според прокуратурата, той е извършил нарушения при продажбата на имоти  в Добрич, Шабла и местността „Тузлата“ в Балчик. Обвинението твърди, че сделките са довели до неправомерно придобиване на имущество от държавата и от специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" ЕООД, от което са настъпили значителни имуществени вреди за държавата и за дружеството.

Подсъдими по делото за са още двама - бившият директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна управа Пламен Ганев и Костадин Великов - началник отдел „Създаване и поддържане на кадастър” в Службата по кадастър в Добрич.

Според обвинителния акт, от бившия областен управител се търси наказателна отговорност за 6 сделки със земя, която е  била част от капитала на специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик. Окръжната прокуратура твърди, че Хаджиев е превишил властта и правата си като е извършил действия от компетентността на СБР „Тузлата”, от което са настъпили значителни вредни последици за лечебното заведение и случаят е особено тежък.

Обвинението посочва, че бившият областен управител е действал в съучастие с Пламен Ганев, който е съгласувал процедурата по изготвяне на договорите.

Твърди се, че двамата, заедно с Великов , са нарушили служебните си задължения и при продажбата на поземлени имоти в Добрич и Шабла. Тримата са извършили това в условията на продължавано престъпление.

От Хаджиев се търси отговорност за още една сделка, при която е продаден държавен апартамент в Добрич.

Делото срещу тримата подсъдими започна през февруари 2015 година. Досега в хода на съдебното следствие са разпитани над 60 свидетели и са представени няколко експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама