В Добрич 25 септември ще бъде празничен ден

18:12, 30 май 17 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Денят на Добрич - 25 септември 2017 г., бе обявен за празничен и неприсъствен ден. Предложението на кмета Йордан Йорданов  бе прието от общинските съветници днес.

На 25 септември 1940 година войските на Трета българска армия под командването на генерал-лейтенант Георги Попов влизат в Добрич. С подписването на Крайовския договор Южна Добруджа е освободена от румънска власт и е възвърната в пределите на България, припомнят за историческото събитие от кметската управа.
Празникът на Добрич се чества на 25 септември от 1990-а, когато се отбелязва 50-годишнината от освобождението на града. Тогава с указ на президента на Pепублика България е възстановено и старото име на града - Добрич.

На 25 септември 1940 г. българската армия влиза в Добрич. На тази дата се чества Денят на град Добрич. Като празник на града 25 септември се чества от 1990 година, когато официално бе отбелязана 50-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа и с Указ на президента на Република България бе възстановено старото име на града - Добрич. Областния управител на област с административен център град Добрич е изразил положително становище за обявяване на 25 септември 2017 г. /понеделник/ за празничен и неприсъствен на територията на Община град Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама