За пет дни през България ще преминат над 650 военнослужещи от силите на НАТО и военна техника

19:13, 30 май 17 25 768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 650 военнослужещи, военна и спомагателна техника от състава на Силите на НАТО с много висока степен на готовност от утре, 31 май, ще се предислоцират от Гърция към Румъния през територията на нашата страна, за да се включат в учението на НАТО „Noble Jump 2017”.

Активната част на учението ще се проведе от 8 до 14 юни 2017 г. на полигон „Чинку“, Румъния, съобщиха от МО.

По националната пътна инфраструктура ще преминат личен състав и техника на Великобритания, Испания и Албания. Маршрутът на движение на британските и испанските военни колони е ГКПП „Капитан Петко войвода“ – Учебен полигон „Ново село“ - Омуртаг - ГКПП „Русе - Дунав мост“.

Придвижването на военните колони ще започне на 31 май, когато през ГКПП „Капитан Петко войвода“ ще влязат над 280 британски военнослужещи с близо 170 единици военна и спомагателна техника. Военнослужещите ще пренощуват в Учебен полигон „Ново село“ и на следващия ден, 1 юни, ще продължат придвижването си към Румъния през ГКПП „Русе-Дунав мост“. Над 220 испански военнослужещи и над 100 единици военна и спомагателна техника ще преминат през ГКПП „Капитан Петко Войвода“ на 2 юни 2017 г. Испанските военнослужещи също ще пренощуват в Учебен полигон „Ново село“ и на следващия ден, 3 юни, ще продължат за Румъния през ГКПП „Русе-Дунав мост“.

Маршрутът на придвижване на албанските военни колони с личен състав, военна и спомагателна техника, е: ГКПП „Кулата“ – военно формирование 28 610 - Мездра - Видин - ГКПП „Дунав мост 2”. Влизането на албанските военнослужещи на територията на България е планирано на 3 юни 2017 г. Те ще пренощуват в района на военно формирование 28610 и на следващия ден, 4 юни, ще продължат придвижването си за Румъния през Видин - ГКПП „Дунав мост 2”.

В средата на юни ще се извърши предислоциране на британските, испанските и албанските формирования от Силите на НАТО с много висока степен на готовност от Румъния, през територията на България към Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама