Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг: Добър човек съм

16:27, 15 юни 17 25 789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не съм зъл, добър човек съм. Няма да избягам“ – това промълви шведът Ралф Сундберг, който изрита камериерката Диана Петкова в хотел в Слънчев бряг, пред Бургаския окръжен съд. Днес магистратите разгледаха жалбата на скандинавеца и неговия служебен защитник за изменение на постоянната му мярка „задържане под стража“, постановена от Районния съд в Несебър.

Мотивите за искането за по-лека мярка, а именно „парична гаранция“, бяха, че Ралф Сундберг е с чисто съдебно минало. Той се е разкаял за извършеното и е съдействал на разследването. Дори когато е бил пуснат от ареста след първото му задържане, после сам се явил в полицията. Той сам е изразил желание да остане в България до края на делото по случая и докато получи справедливо наказание. Ралф е изразил желание лично да се извини на потърпевшата и е готов да й плати обезщетение.

От своя страна прокурорът Красимира Кателиева настоя за потвърждаване на постоянно задържане на шведа. Опасенията на държавното обвинение са, че обвиняемият е чужденец и ако бъде пуснат от следствения арест, може да замине за родината си и да се укрие.

Кателиева съобщи също, че експертизата е установила, че по време на инцидента Сундберг е бил употребил алкохол, но е бил адекватен и напълно е осъзнавал какво е извършил.

Самият швед заяви пред журналисти, че преди случката е пил вино и бира в заведение. Въобще не помнел как и защо е изритал жената. Но изразява най-искрено съжаление за стореното и се чувствал много засрамен от това, което е сторил.

На въпрос на окръжния съдия, ако бъде пуснат под парична гаранция, с какво сума разполага и къде ще пребивава до започването на делото срещу него, Ралф заяви, че разчита на единия от братята си, който е останал заради него в България. Той щял го подслони и да му даде пари, като посочената сума беше 30 000 лв.

В крайна сметка съдия Събчо Събев реши да потвърди определението на съда в Несебър за задържането под стража на обвиняемия. Като мотив той изтъкна казаното от прокуратурата, че делото ще тръгне и приключи до ден-два. Решението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама