Майсторски клас по работа с шоколад ще води тази седмица шеф Ради Стамболов в Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт. Участниците в работилницата ще имат възможност да усвоят класически техники за работа с шоколад, сред които и т.нар. лабораторни занимания като темпериране и декорация, но и правилата за направа на уникалното суши от шоколад.
Шеф Стамболов, който е завършил образованието си във Варна, го е разработил съвместно със свои датски партньори. Деликатесът се изнася за различни точки по света.
Кулминацията на работилницата, която ще се проведе между 20 и 22 юни, ще бъде приготвянето на здравословен сладолед.
Местата за майсторския клас са вече запълнени, съобщиха от Висшето училище по мениджмънт. Всички заинтересовани обаче могат да наблюдават безплатно част от него на 22 юни. Тогава от 16 ч. в конферентната зала на ВУМ ще бъде демонстрирано приготвянето на сладки изкушения с течен азот.
Добави коментар