Още 800 000 лв. ще получат софийските клубове от Столична община

16:31, 29 юни 17 25 845 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"За 2018 г. Столична община планира да увеличи двойно средствата за подпомагане на софийските кубове и те ще бъдат в размер на 800 000 лв.", съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Както е известно, през 2016 г. бе стартирана Програма за подпомагане на столичните клубове с директно финансиране и в продължение на две години досега то бе на стойност 400 000 лв. По-голяма част от тях са насочени за развитието на детско-юношеските школи.

"Тези пари са отделно от осигуряваните всяка година от Общината близо 500 000 лв. за подпомагане на спортни клубове и събития", каза още Фандъкова. Тя напомни за учредените стипендии за талантливи деца в спорта и финансово-материалните награди за учителите.

Тя съобщи и програмата на „София – Европейска столица на спорта за 2018 г., която за 2018 г. предвижда 80 спортни прояви, 14 от тях съпътстващи и промо, 4 фотоизложби, 2 филмови фестивала, 14 презентации, участие в ACES Гала в Брюксел, среща на европейските спортни столици, 3 конференции и семинари, 15 събития в Природен парк Витоша.

"Спортът се вписва в концепцията на Столична община за зелен град и за направата на нови паркове, градини, зелени зони и места за физическа активност", сподели Елен Герджиков, председател на СОС и на Фондация „София – Европейска столица на спорта". Той съобщи още, че се планира отбелязване на официалния старт на „София – Европейска столица на спорта“ с голям Гала спектакъл в НДК. Той ще бъде на 2 декември 2017 г., съвместно с Националната спортна академия.

Известно е, че София ще бъде домакин на големи шампионати в няколко любими на българите спортове, сред които Световно първенство по художествена гимнастика, Световно първенство по волейбол, тенис турнир от АТР веригата и др.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов сподели за партньорството, което се осъществява между БОК и „София 2018“ и покани столичани във вторник (4 юли), от 19 ч. на Моста на влюбените до НДК на откриването на фото изложбата „Спортът е за всички", която се осъществява съвместно от двете организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама