Хали Бери: "Оскарът" въобще не ми помогна

18:13, 29 юни 17 / Любопитно 25 937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската актриса Хали Бери, която стана първата тъмнокожа изпълнителка на големия екран, получила награда „Оскар” за най-добра актриса в „Балът на чудовищата” (Monster's Ball, 2002), 15 години по-късно казва, че това признание „не означаваше нищо”.

В скорошно интервю актрисата разсъждава за триумфа си през 2002 и церемонията за връчване на Оскарите през 2016, към която бяха отправени обвинения в дискриминация. Оттогава досега няма друга тъмнокожа актриса, отличена с „Оскар” за главна роля.

Номинираните са били общо осем.

„Вярвах, че наградата има смисъл, но се оказа, че не е така. Бях дълбоко засегната и разстроена от този факт. Това ме вдъхнови да поема по друг път, сега искам да стана режисьор. Искам да дам възможност на чернокожите”, мотивира се Бери. Тя смята, че чернокожите биха имали повече шанс да печелят награди в киното, ако присъстват по-широко в други професии, свързани със седмото изкуство.

В сряда стана известно, че американската академия за кинематография ще приеме 774 нови членове, 30% от които са афроамериканци, информира БГНЕС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама