Мъж с нож нападна полицаи в Брюксел

09:47, 26 авг 17 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След нападение на войници с нож – мъж беше прострелян късно снощи в центъра на Брюксел, предават информационните агенции.

30 годишният сомалиец е крещял «Аллах акбар!» и е получил тежки наранявания следствие на открития по него огън, съобщава белгийската телевизия.

"С оглед на самоличността, с която разполагаме в момента, става дума за 30-годишен мъж, за когото не е известено да се е занимавал с терористична дейност", каза говорителка на белгийската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Мъжът е починал в болницата, в която е бил откаран, а войниците, които е нападнал са с леки наранявания – по лицето и ръцете.

Белгийската федерална прокуратура разглежда случилото се като «опит за убийство от терористични подбуди», предава Ройтерс.

Близо до Бъкингамския дворец снощи Британската полиция арестува също мъж с нож, нападнал полицаи. Мъжът е задържан за причиняване на лека телесна повреда и нападение над полицейски служител. Пострадали граждани няма, на ранените полицаи е оказана медицинска помощ на място и не се е наложила хоспитализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама